Sajam 2011: KO JE NAJBOLJI IZDAVAČ?

Proglašen izdavač godine na 56. Sajmu knjiga u Beogradu.

Ko je najbolji izdavač u Srbiji 2011. godine? Sudeći prema odluci žirija 56.  Sajma knjiga u Beogradu, reč je o izdavačkoj kući “Fabrika knjiga” iz Beograda.  Ovaj mali izdavač je, kako piše na svom sajtu, “posvećen društveno odgovornom izdvaštvu”

Žiri je svoju odluku obrazložio “izrazitom odgovornošću pristupa odabiru naslova, grafičkih dizajnera i prevodilaca” koje ova kuća neguje.

Inače, posle niza godina za najboljeg izdvača je proglašena je mala izdavačka kuća,  za koju je žiri istakao da je njen ključan kvalitet “savremenost, kao jedan od imperativa”.

Žiri 56. Sajma knjiga činili su ugledni kritičari, bibliotekari i književnici: Ivan Milenković (predsednik), Svetlana Gavrilović, Tijana Spasić, Lazar Bodroža i Nenad Milošević.

Više informacija o ovogodišnjem sajmu možete naći ovde, a više informacija o izdvačkoj kući “Fabrika knjiga” potražite ovde.

PODUHVATI GODINE

Žiri 56. Sajma knjiga je dodelio još nekoliko nagrada. Za izdavački poduhvat godine proglašena je monografija “Stripovi koje smo voleli”, u izdanju Omnibusa iz Beograda. Najboljom dečjom knjigom proglašena je “Rusvaj” Igora Kolarova, u izdanju kuće Bookland iz Beograda. Specijalno priznanje dodeljeno je knjizi “Povijest gej lezbijskog života i kulture” autora Roberta Aldrića, u izdanju Red Boxa iz Beograda i Sandorfa iz Zagreba.


Objavile: Male novine | 29. 10. 2011.

Posaljite komentar


− 1 = six