Debata u KC Beograda ŠTA JE OSTALO OD SLOBODE?

Debata “Šta je ostalo od slobode?” biće održana 24. januara u podne u Dvorani Kulturnog centra Beograda, a na nju su pozvani institucije, udruženja, mediji i predstavnici vlasti.

Kulturni centar Beograda pozvao je stručnu i najširu javnost na reakciju i debatu o aferi proizvedenoj u medijskoj i političkoj sferi povodom teksta Andreja Nikolaidisa, kao i proglasa Foruma pisaca, zbog čijeg je potpisivanja smenjen direktor Narodne biblioteke Srbije Sreten Ugričić.

KCB je stoga pozvao najširu javnost na debatu “Šta je ostalo od slobode?” koja će biti održana 24. januara u podne u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Izričito se protiveći kažnjavanju kulturnih radnika, kao i svakog drugog građanina, zbog izricanja sopstvenog mišljenja, KCB je poručio u pozivu na debatu da kriterijumi “podobnosti” (rukovodećih) pojedinaca u bilo kojoj, pa i u kulturnoj sferi, ne smeju biti uzimani u obzir i korišćeni umesto kriterijuma stručnosti. O tome treba da prosuđuje stručna i šira javnost, a ne samo vlada, i pogotovo ne ministar policije, saopštio je KCB povodom odluke Vlade Srbije da smeni Ugričića.

SLUCAJ NIKOLAIDIS
Šta se dogada? Da li su srpski pisci zaista podržali atentat na državni vrh ili je rec o necem drugom? Zašto ministar policije smenjuje upravnika biblioteke? Zašto vojni komentator Politike smatra da grupi srpskih pisaca nije mesto ovde? Da li je moguce živeti i misliti u Srbiji? Pratite slucaj na Malim novinama.


Objavile: Male novine | 22. 01. 2012.

Jedan komentar
Posaljite komentar »

  1. Ja sam takodjer jedan od mgoinh koji su 90-tih dosli u Beograd i posto volim da prelazim peske Savu Brankovim mostom odmah sam zapazio kucice na zgradi. A posto sam i verni citalac Alana Forda odmah sam uocio slicnost sa Fordovskim duhom. Mislim da je normalno postalo nenormalno i da uopste nije cudno sto je prisutan Fordovski duh u zemlji u kojoj zivimo po scenariju koji ni Pajtonovci ne bi osmislili.

Posaljite komentar


+ six = 7