“B.Pekić”: AUTORIMA MALIH NOVINA


Ovogodišnji dobitnici književne stipendije Fonda “Borislav Pekić” su Berislav Blagojević, pisac iz Banjaluke i Slobodan Bubnjević, novinar “Vremena”, obojica inače autori “Malih novina”.

Berislav Blagojević je rođen 1979. godine u Slavonskom Brodu. Magistar je geografskih nauka i do sada je objavio sledeće knjige: Lamentacija po Sofroniju (2005), Trebao sam biti riječ (2005), Ja, revolucionar (2010) i Revolucionar (2012). Poeziju i prozu je objavljivao u časopisima “Koraci”, “Sarajevske sveske”, “Nova Zora”, “Književnik”, “Putevi”, “Riječ”, “Unus Mundus”, u “Balkanskom književnom glasniku”, online časopisima Blesok i drugim. Objavljivao je više puta prozu i tekstove u “Malim novinama”.

Slobodan Bubnjević je novinar, pisac, po obrazovanju fizičar. Rođen je 1978. u Rijeci u Hrvatskoj. Objavio je knjigu “Perturbacije i druge nevolje” (2006), dok mu se knjiga “Strah od promaje” nalazi u štampi u “Stubovima kulture”. Napisao je osam radio drama koje su emitovane na programima Radio Beograda. Objavljivao je priče u više književnih časopisa u regionu, a nekoliko njegovih priča i drama osvojilo je literarne nagrade. Uređuje “Male novine”.

Stipendiju fonda “Borislav Pekić” dobio je za rukopis romana Sedmi narod. O kandidatima je, kao i prošle godine, odlučivao žiri koji čine Ljiljana Pekić, Predrag Palavestra, Vladislava Gordić-Petković, Gojko Božović i Mileta Prodanović, a svečana dodela stipendija biće održana 2. jula u Beogradskom dramskom pozorištu.


Objavile: Male novine | 29. 06. 2012.

Posaljite komentar


2 − = zero