Beton: SRBIJA U ČIZMAMA

DEVEDESETI BROJ Nakon što su Dveri srpske, opskurni protoreligiozni fanzin za veličanje moralno i politički sahranjenih nacionalističkih ideja, upakovanih u klerikalne mistifikacije kojima ni Sinod Srpske pravolsavne crkve više ne veruje, objavile svoje specijalno izdanje posvećeno Srebrenici, Betonci nisu mogli da oćute.

U novom devedesetom broju kulturno propagadnog kompleta Beton, koji izlazi u utorak 23. februara, standardno u okviru dnevnog lista Danas, Branislav Jakovljević demontira taj poduhvat Dveri u tekstu pod nazivom “Srbija u čizmama”. Da li se time samo uzaludno Dverima daje javna pažnja koja ovoj ekipi treba kao hleb gladnom isposniku ili je reč o društvenom fenomenu koji se ne sme zaobići, procenićete sami, nakon čitanja novog Betona.

Uz to, novi broj donosi i tekst Gorana Cvetkovića o predstavi Branislava Nušića “Ujez” u režiji Cisane Muirisidze, Dušana Pržulja o simbolu pesnice, kroz slučaj Stojadinović-Ilić, kao i Đerđa Serbhorvata o Tiboru Varadiju, pravu i pravičnosti.

Ako ga slučajno propustite u štampi, Beton se ubrzo pojavljuje i na internetu.

GRADSKA KNJIŽNICA Beton poziva svoje čitaoce da nakon što iščitaju poslednji komplet, sa novinama pod miškom, u utorak, 23. febuara, u 19h dođu u Kulturni centar Grad (novi kul beogradski prostor na adresi Braće Krsmanović 4) gde se u okviru programa Gradska knjižnica održava promocija biblioteke Ton B izdavačke kuće Algoritam media. Na ovom događaju će se predstaviti autori Selvedin Avdić (Sedam strahova), Daniel Kovač (Uzvodni bluz) i Bojan Babić (Neljudska komedija).


Objavile: Male novine | 22. 02. 2010.

Posaljite komentar


seven − = 6